Неделя, 11 Ноември 2012 00:09

Renault Twizy не ставаШЕ за зимата!

От
renault-twizy-prozorci
Прозорци от полиетилен, но все пак прозорци...

Renault Twizy – сега и с прозорци!

Не е като да не съм чувал хора да казват, че смятат да си купят Renault Twizy. Но все още не виждам малкия френски електромобил по улиците, поне софийските, което означава, че "смятането" може и да е отложено за когато започне официалния внос у нас, например. Може пък и да е заради сезонния характер на мини електромобила. Че без прозорци не е особено комфортно да шофираш, когато е студено. За щастие това "препятствие" вече е преодоляно, защото за Twizy вече има такава "екстра"...

Скоро, срещу около 700 наши кинта, щв се предлага "зимен" комплект за Twizy. Кавичките са, защото по-скоро става дума за "уплътняване", отколкото за истински зимен кит  все пак Twizy няма парно...

Комплектът съдържа нещо като прозорци, които се монтират на отварящите се като ножици нагоре врати на мини електромобила. Това си е нещо като система за защита от студено и лошо време на Renault, която има две част – едната е солидна метална рамка, която се закрепва за вратата, а другата е тънък прозрачен слой (полиетиленов, вероятно), който се закрепва пък за тази рамка. Монтира се без инструменти, няма нужда от модификации и когато е топло може да се махне лесно.

Системата е тествана за защита от ултравиолетови лъчи, корозия, студ и всичките там неща, които могат да и навредят. Renault ще започне да продава комплекта в края на ноември, тъкмо навреме за идващата зима.

Без парно не си е работа, но ако държиш Twizy в гараж и мръднеш с него до близкия мол или до място със закрит паркинг, с "прозорци" вече ще имаш повече смелост да го правиш Laughing. Та, малко от малко Twizy ще става и за зимата. А и какво е животът без малко ентузиазъм.

[От: Autoblog Green]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3625 пъти Последна корекция Неделя, 11 Ноември 2012 01:16
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.