- Коментари: 172
- Харесвания: 32
Зарядни станции в БГ
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- на паркинга Бриколаж в Люлин от системата на ELDRIVE /bul. "Slivnitsa" 171, 1331 Republika, Sofia, Bulgaria - 0.72 BGN/min/
- на бензиностанцията ЕКО / Bulevard "Bulgaria", 1408 Ivan Vazov, Sofia, Bulgaria, - free access, free charging/
за подробности PlugShare. Ако някой мине наблизо да чекне някоя снимка?
Пробвах abetterrouteplanner.com/ от браузера на колата. Работи! Готиното е, че разпознава CHAdeMO зареждачките /които са му известни/ и пресмята времето за зареждане.
София - Грац с времето за зареждане ми даде 13 часа за 1012 км.
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 144
- Харесвания: 17
Едно бързо питаме към постоянно пътуващите през Сърбия. Очертава се чарджъра в Славонски брод(ще пътувам от Загреб към България) да не е готов за лятото(инфото е за края на годината), та се чудя къде е най-бързо и удобно да се спре за зареждане? Батерията ми е 75 квт, което ще рече около 400км реален пробег според тестовете, които си правя тук(малко над 18квт за 100 км при 4 човека в колата, включен климатик и 120 км постоянна скорост). Ще съм благодарен за препоръки, че ще пътуваме вся семя, което включва две диванета на 6 и на 10,5 години.
- bore
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 42
- Харесвания: 9
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
Прикачени файлове:
- IvoAtanasov
- Извън линия
- 3-та жичка
Днес са пратили съобщение за нови места за зареждане .
"От днес в паркингите на три обекта на търговската верига Фантастико са монтирани и напълно функциониращи публични зарядни станции за електромобили от мрежата на Eldrive. Магазините се намират в Sky City Mall в кв. Гео Милев, на бул. Симеоновско шосе срещу комплекс МАКСИ и на ул. Любляна в кв. Овча Купел. На паркингите на търговските обекти от веригата Фантастико са обособени паркоместа за електромобили, на които са монтирани по две 22 kW AC зарядни станции."
Най-много ме е страх от неизползван потенциал!
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
- Коментари: 569
- Харесвания: 47
Ако те хване тока, хвани го и ти
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
Общо взето ми излезе по-скъпо от бензин. По-добре да има такива зарядни от колкото никакви, но все пак е доста тъпо.
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- mindfreeze
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 71
На станцията пишеше 9:18 мин. въпреки че 3 от тях бяха само свързване с колата и чакане на кабела да се отключи накрая. Преположих, че ще го закръглят нагоре до 10, но те го "закръглиха" до 11мин. И въобще не съм предполагал, че ще ми вземат такса, която е повече от самото зареждане дори след закръглянето.
- ElectricCarMan
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 83
- Харесвания: 12
Всъщност по-добре да няма такива станции. Просто загуба на пространство и техника е за мен това.
- IvoAtanasov
- Извън линия
- 3-та жичка
- mumojem
- Извън линия
- Основател
IvoAtanasov писа: Така както бензиностанциите си правят каквото искат с цените на горивата така и ще бъде при зарядните станции които минават през две или три фирми докато стигнат крайния потребител. За нас ще остане само да коментираме, а надали ще има организация за контрол над зарядните станции.
Струва ми се, а и ние работим това да не се получава така, че ще има твърде много станции от малки и големи оператори, както и на търговски обекти, за да се получи историята като с горивата.
За бързото DC зареждане наистина може да има такива казуси, ако са малко фирмите, но в следващите години пазарът ще покаже.
Чисто и просто – КарамЕЛ
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
- IvoAtanasov
- Извън линия
- 3-та жичка
- sorcererals
- Извън линия
- 3-та жичка
Мисълта ми е, че реакцията не е спрямо обявените цени 0,36лв; 0,48лв; 0,72лв за киловат или минута, те са такива и зареждащите ги приемат. Реакцията е, че отчитат не “чистото” зареждане, а времето в което колата е закачена на кабела като допълнително закръглят смело нагоре в сеоя полза и слагат допълнителна необявена такса. Да, това влияе върху крайната цена, което би било приемливо може би, ако не оставаше чувството, че са те измсмили с тези си действия.
- rrumpe
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 142
- Харесвания: 19
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
Ако не е така /нямам лични впечатления/ трябва да се "сезират" съответните органи. Има такива. А във форума има и топ адвокати, които знаят какво да им направят, ако има факти/документи за нарушенията. Да не забравяме за "дребния шрифт" - там може да сме се съгласили на всичко...
Но за развитието на ЕЛ мобилността ИНФРАСТРУКТУРАТА И ЦЕНАТА са много важни. Не случайно на повечето места по света зареждането е "безплатно ", т.е. е субсидирано от някой. От държавата, от социално ангажирани НПО, от модерно мислещи търговци, от ентусиасти и от кой ли не.
Иначе без ИНФРАСТРУКТУРА И С ВИСОКИ ЦЕНИ кога ЕV ще стане масови? НИКОГА??? Като имаме предвид цените на които се продават новите ...
Добре, че китайците работят по въпроса. Имат прилични неща за $10к