Петък, 24 Юни 2011 09:00

Fisker Karma получава зарядно от EV Connect

От
Fisker Karma става още по-атрактивна с домашно или служебно зарядно

Производителят на спортни електрически коли Fisker Automotive подписа изключителна сделка с базираната в Калифорния EV Connect за инсталиране и обслужване на оборудване за презареждане на новия (първи) Karma модел на компанията. Fisker разполага (към момента) с 47 дилърски салона в САЩ и Канада и с инсталира на зарядни станции в тях компанията ще се сдобие с мрежа за презареждане на своите електромобили с удължен пробег...

Интересното е, че EV Connect ще стартира процеса по инсталиране на Fisker-брандираното зарядно оборудване още при сключване на сделка за покупка на кола в салон на Fisker, съответно за домашно или служебно ползване според нуждите на клиента.

Ако все още не сте обърнали внимание на краткото видео на английски на главната страница на eCars.bg, в което има представяне на Karma, това е зареждаем електромобил с удължен пробег, който вече се продава в някои част на Америка и Европа, има пробег от около 480 километра, ускорява от 0-100 км/ч за 5.9 секунди, достига максимална скорост от 201 км/ч и генерира 83г CO2/км.

Миналия месец, основателят на компанията Хенрик Фискер повози принц Алберт по улиците на Монако преди старта на Формула 1 гонката, за да представи колата и новия бутиков автосалон на компанията в близост до боксовете.

Добавянето на 'заряден' партньор беше очакван ход за Fisker, защото инфраструктурата за зареждане е изключително важен компонент от пазара на електромобилите, който определено е от голямо значение при покупка на електро кола, особено луксозна и скъпа от рода на Karma.

[Снимка: fiskercarforum]

[Източник: Thegreencarwebsite]

Прочетено 2067 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:22
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.