Неделя, 03 Април 2011 16:18

Барселона се сдоби с колонки за зареждане на електроскутери

От
Колонки за зараждане на електро скутери в Барселона

Пец Шолтус от Treehugger разказва...
Онзи ден, на прибиране от плажа, видях някакви странно изглеждащи паркинг знаци, боядисани на уличния асфалт; скутер с кабел! И, да, оказа се, че това се случва сега - Барселона вече има своите първи колонки за зареждане на електрически скутери, следвайки примера на Париж. 15 станции с по 6 зарядни колонки на всяка ще бъдат изградени из целия град. Ето как работи схемата; безплатна зелена енергия, поне до 2012г.

Mobecpoint, компанията доставчик на зарядните станции, номинирана и за глобалната награда Living-Labs 2011, твърди, че е първата в света, която осигурява 24 часова възможност за резервиране. През вашия смартфон или или по интернет, може да си запазите колонка и системата дори ви съобщава, когато скутерът ви е напълно зареден.

Колонките са инсталирани от Iberdrola и осигуряват безплатна енергия до 2012. Барселона вярва, че е пионер в инсталирането на зарядни станции в и извън града, с възможност за едновременно зареждане на около 120 електрически скутери. До края на годината управата на града се надява да има активирани 300 зарядни точки, някои за електро скутери, други за електрически коли. За да се популяризира използването на електрически скутери в Барселона, Mobecpoint ще предостави парк от електроскутери на хотели и университети. Според Марти Гарига, един от четиринадесетте регистрирани собственици на електрическо превозно средство в града, това ще помогне за привличане на вниманието на хората и да ги убеди в това, че "електричеството" е посоката. Според градския съвет до 2012 в Барселона ще се движат 2,000 електромобила, включително колите за почистване на града, 25% от които вече са или електрически, или хибридни.

Колонки за зареждане на Електромобили в Барселона

Ако искате да разберете как да обиколите Барселона с електромобил, идете на интернет страницата на градския съвет Live Barcelona. Там ще намерите Google карта в всички зарядни станции за електромобили. Ще бъде страхотно електроскутерите да се развият като Bicing, системата за споделяне на велосипеди, за да стане по-скоро Барселона чиста и тиха... представете си само!

Източник: Treehugger.com

Прочетено 1912 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:58
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.