Сряда, 26 Юни 2013 10:41

През октомври в Мюнхен бира и електромобили на корEM :)

От
tesla model s munchen
На eCarTec Tesla Model S ще е в друга, но 'близка' обстановка :)
В този блог: ЕМ повод за оставане в Мюнхен и след Октоберфест.

Много ни се ходеше и миналата година на eCarTec Мюнхен, а сега желанието е още по-голямо. Изложението се превърна в може би най-емблематичното в света за електрическа мобилност и вече е емблема за ЕМ технологии и продукти...

Познаваме (все още не лично) организатора на eCarTec Мюнхен Робърт Метзгер и от него и колегите му научаваме, че журито, което тази година ще присъди за пореден път чудесната eCarTec Award, има нов изключително уважаван член – Проф. д-р Маркус Лиенкамп от Института по автомобилни технологии към мюнхенския Университет по приложни науки. Проф. д-р Лиенкамп е член на асоциацията на германските инженери, ръководи Научния център за електрическа мобилност, CREATE проекта в Сингапур и специализира в проучване на нови автомобилни концепции в сферата на електрическата мобилност.

Точното име на наградата е "Bavarian State Prize eCarTec Award" и само за няколко години тя вече е сред най-желаните в електромобилните среди. За eCarTec Мюнхен 2013 стойността й е още по-висока – €60,000 – и за нея ще се състезават множество организации с новаторски продукти. Крайният срок за подаване на проекти е 30 август, 2013, в следните категории:

  • Електрически коли;
  • Електрически мотоциклети;
  • Електрически АТВ;
  • Задвижващи технологии;
  • Системна електроника;
  • Тестови системи;
  • Технологии за съхранение;
  • Системна интеграция;
  • Енергия;
  • Инфраструктура;
  • Свързващи технологии;
  • Продуктови концепции/визия, и специалната категория;
  • Устойчиви мобилни концепции.

Победителите ще бъдат обявени на 15 октомври 2013 и ако е на Октоберфест човек определено има повод да остане в града и за eCarTec Мюнхен 2013.

Тази година има много по-голяма вероятност да посетим събитието, особено предвид възможността да видим нови електро модели и да направим някой и друг тест драйв (Tesla Model S, разбира се, е основната ни цел). Очакваме много модели и вероятно много голям интерес ще предизвикат новите електро модели на BMWi3 и i8. Малкият BMW i3 ще бъде представен официално на 29 юли 2013 и с обявена пазарна премиера на 16 ноември да бъде показан в родния за марката град малко преди търговската реализация ще е чудесна възможност за баварската компания.

Ще съберем повече инфо от организаторите за очаквани модели и концепции, за да имаме повод да допълним този блог с тази интересна информация.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2077 пъти Последна корекция Вторник, 30 Юли 2013 16:43
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.