Данни за аварии на Nissan LEAF батерии

Електромобили
В този блог: Според статистика на Nissan за 5 години са дефектирали под 0.01 процент от батериите на LEAF.

Статистиката е за Европа след почти пет години на продажби. В глобален мащаб от края на 2010 г. досега са продадени над 165,000 броя Nissan LEAF...

От тях 35,000 се движат по европейските пътища и данните на Nissan показват незначителен брой аварии при елемента предизвикващ най-много внимание в електромобилите – батерията.

Става дума за дефектирали батерии, които според статистиката са под 0.01 процента или само три броя. Като за пет години откакто LEAF е на пазара звучи супер и за подсилване Nissan прави сравнение с авариите при ДВГ коли, които обаче са в далеч по-големи количества.

През 2014 г. продажбите на Nissan LEAF в Европа скочиха с цели 33 процента спрямо предишната година и представляват над една четвърт от пазара на електромобили.

Това с надеджжните батерии разбира се и е добър маркетинг инструмент за Nissan, но пък по всичко личи, че имат пълното основание да го използват по такъв начин.

Има и проблеми, като тези в Аризона, с по-бързо губещи капацитет LEAF батерии, които след известно отлагане бяха решени от компанията. 

Като повечето електромобили LEAF има просто устройство, което освен батерията включва само три основни компонента – бордово зарядно, инвертор и електромотор. Засега освен просто – и надеждно!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения