Hyundai представи 70 местен двуетажен електрически автобус

Полезно и ефективно

Hyundai представи първият си изцяло електрически двуетажен автобус.

Електрическият автобус използва 384 kWh течно-охлаждана полимерна батерия с висока ефективност, която позволява пробег от 300 км с едно зареждане.

Колкото до самото зареждане, от Hyundai споделят, че батерията може да се напълни до горе в рамките на само 72 минути.

Автобусът разполага с място за 70 пътници, като в долната част могат да се возят до 11 човека, а в горната до 59.

Системата за управление на задните колела работи в съответствие с кормилната система на предната ос, като оптимизира работата на кормилното управление.

От Hyundai са разработвали електрическия автобус в продължение на 18 месеца благодарение на проект, подкрепен от корейското министерство на земята, инфраструктурата и транспорта.

Автобусът предлага и място за две инвалидни колички, автоматична плъзгаща се рампа и нисък под, като мерки за достъпност. Hyundai също предлага няколко подробности за неговите характеристики за безопасност.

Динамичният контрол на превозното средство (VDC) помага да се определи насочената от водача посока на движение и да се поддържа управлението.

Помощта за предотвратяване на челен удар (FCA) използва предната камера на превозното средство, за да предупреди за предстоящ сблъсък и да избегне удар или да намали щетите, като спре самостоятелно.

Асистентът за поддържане на платно (LKA) помага за предотвратяване на случайно отклоняване от пътната лента чрез разпознаване на пътната маркировка.

Електрическите двуетажни автобуси вече се движат по улиците на някои градове от години. Базираната в Китай BYD е водещ производител на автобуси и компанията пусна най-голямата в света електрическа двуетажна флота - 200 автобуса - в Ксиан, Китай по-рано тази година.

Eто и едно кратко видео, на което автобусът се вижда отблизо.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения