Имаш ли ток в батерията – светът е пред теб!

Блог

В този блог: Весела Коледа, приятели!

Напълнете батериите, заредете емоциите, освежете идеите и само напред...

Един късмет имаше на тази тема в нашата питка на Бъдни вечер и той (колко подходящо само) се падна на мен:

"Много пътешествия! Имаш ли ток в батерията – светът е пред теб!" гласеше надписът на малкото листче. Естествено, обзе ме радост, пък и другите ми късмети си ги бива. Охоо!

Затова реших да те докосна и теб с това пожелание. Да ти кажа, че щом батерията ти е заредена, енергията е в теб и с теб. Използвай я както ти идва най-добре. Може да я пръскаш, може да си я пазиш, може дори да я споделяш.

Смайващо е как преди не съм обръщал толкова внимание на това. Едно решение преди две години ме поведе натам. Купих си електромобил. Получих подкрепа от човека до мен в работата – моя брат Стефан. И така започна навлизането в един друг живот.

Не зная дали имаш или кога и ти ще имаш електромобил. Малко от малко всеки ден се опитвам да те приближавам към това, стига да го искаш, като споделям тези интересни неща в блога и чрез работата по всичките ни електромобилни начинания. Така правим всички в eCars.bg, че и много други съмишленици и приятели. Забавно е!

Електромобилите са просто коли. И са прости коли. Какво толкова интересно може да има в тях? На всичкото отгоре все още не е никак просто да ги имаме.

Е, всеки си знае най-добре какво изпитва и към какво се стреми. За нас не беше лесно решение – трябваше да изпразним касичката на фирмата в продължение на 4-5 месеца, за да си купим електромобил. После започнаха да ми се случват неподозирани неща.

Дали е защото е по-малък нашият Рено Туизи и не върви с повече от 85 км/ч, та естествено няма как да карам много бързо? Но някак неусетно ме излекува от агресията ми на пътя. Натискаш педала, няма рев, който да ти подхранва егото и желанието за мъст към онзи засякъл те натрапник, и полека започнах да осъзнавам, че всъщност това просто не ми трябва.

Карам с удоволствие, по възможност избирам по-спокойни улици, гледам какво има наоколо, понякога броя сградите. И това отприщи все повече и повече интересни неща. Кръстих си го Чисто и просто – КарамЕЛ!

Но нали говорихме вече – ти може да си имаш своя представа за интересни неща и как да си управляваш енергията. И свой си начин да си прехвърляш това и в електромобила. Дай боже скоро да го имаш, отново, стига да го искаш. Дали ще е дядо Коледа да ти го донесе, смелото решение да го вземеш час по-скоро или просто желанието да си промениш живота, като го направиш по-осъзнат, по-ефективен и по каквото ти си искаш – пожелавам ти копнежът да кацне при теб.

На ти сега едно Наздраве!

И само напред!

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Весели празници и много благодарности за споделения ентусиазъм, за цялата информация и за това че ни подръчкваш да караме електромобили! Тези усилия не са така на вятъра, а имат истинска стойност, не само на тези които за първи път откриват електрическите коли, но и за тези които вече ги карат. Истинският смисъл не е всъщност само електромобилите и техните дреболии, а е хуманитарната им ценност. Като човек който създава и крепи общност от хора загрижени за бъдещето на всички това твоята...

Весели празници и много благодарности за споделения ентусиазъм, за цялата информация и за това че ни подръчкваш да караме електромобили! Тези усилия не са така на вятъра, а имат истинска стойност, не само на тези които за първи път откриват електрическите коли, но и за тези които вече ги карат. Истинският смисъл не е всъщност само електромобилите и техните дреболии, а е хуманитарната им ценност. Като човек който създава и крепи общност от хора загрижени за бъдещето на всички това твоята дейност е определено важна.

За това благодаря

Виж още
vdiv
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Весели Коледни празници на всички! Мартин - благодаря за големия ентусиазъм, всеотдайност и трудолюбие, резултата от които достига до всички нас, можем да се информираме, и заедно да градим едно по-чисто и по-добро общество. Желая на теб, на всички съфорумци и електромобилисти една здрава, светла и изпълнена с електро-емоции година.!

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Браво, Марто! Само напред!

Е-mo
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Весела Коледа и нека бъдем една идея по-добри към живота на Земята, защото ще минат още доста години докато Елон ни заведе на Марс

Ivan
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Една идея - много пъти xD

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения