Tesla Model S и X стават WiFi HotSpot точки

Блог

В този блог: Tesla добавя нов WiFi модул, за да си връзваме мобилните устройства за нета в колите.

Едно от най-харесваните неща в Tesla са актуализациите на софтуера на електромобилите й през интернет. Сега компанията е на път да добави нещо по-познато – да ги превърне в WiFi Hotspot точки...

Това става с нов чип и модул оптимизиран за тази функция, чиято разработка компанията е завършила по-рано тази година, но досега чипът не е официално представян. Хората от електромобилния блог Electrek твърдят, че са получили информация, според която всичко е готово Model S и Model X да станат Wi-Fi hotspot. Не е ясно само кога точно това ще стане, тъй като изглежда в Tesla още доизпипват нещата.

Колите на Tesla все още са в обявения 4-годишен включен в цената на колата интернет план за данни и затова изглежда логично компанията да тества опции за платен достъп до интернет, за да направи преминаването към такъв по-лесно.

По-рано тази година Tesla е подала документи за регулаторно одобрение на ново радиочестотно устройство – SiP модул с нов чип и USB/Bluetooth/Wi-Fi хъб. Модулът е с Qualcomm Atheros QCA6234 чип оптимизиран за Wi-Fi hotspot.

Функцията ще е особено полезна за пътниците във всеки Model S и X, които ще могат да си свързват мобилните устройства към интернет през връзката на колата. И вече когато електромобилите на Tesla станат изцяло автономни онези, които преди са шофирали ще могат също да сърфират из нета докато пътуват, вместо да шофират. 

То си става отвсякъде като компютър на колела – и ако съдим по това колко обичаме да сърфираме из нета, сигурно ще си паднем много бързо по новата WiFi добавка на Tesla. Или пък не, предвид че телефоните ни отдавна предлагат такава функция. Ще видим.

WiFi hotspot функция има и в очаквания в края на годината на пазара Chevrolet Bolt (Opel e-Ampera в Европа от 2017 г.)

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума