Туизи номер 15,000 регистриран във Флоренция

Електромобили
В този блог: Общината на Флоренция получи доставка на 70 електромобила, сред които е 15-хилядният Renault Twizy.

Сътрудничеството между Renault и град Флоренция започва през 2011 г. когато тогавашният кмет Матео Ренци подписва споразумение с алианса Renault-Nissan за популяризиране на електрическите превозни средства. Сега това сътрудничество се материализира с покупката на 53 Renault Twizy и 17 Renault Kangoo Z.E. за общински цели...

Според настоящия кмет на Флоренция Дарио Нардела доставката на Renault електромобили е първата стъпка от осъществяване на програмата на града в подкрепа на използването на електрически превозни средства. Отношението към околната среда е от изключително значение за историческия център на Флоренция. С използване на електромобили се намалява шума и се намалява разрушаващия ефект, който изгорелите газове на автомобилите оказват върху историческото и културно наследство.

С тази голяма покупка на електромобили общината на Флоренция дава чудесен пример за намаляване на замърсяването. Доказателството е в изследване на проведено от ARIA Technologies и общината на Рим, според което ако 20% от превозните средства са на ток, концентрацията на фини частици в града може да се намали с 30%, а NO2 концентрацията с 45%.

За статистиката, Renault-Nissan алиансът е сключил 120 споразумения с администрации, електрически компании и други партньори за популяризиране на електрическата мобилност.

От личен опит зная какво внимание предизвиква Renault Twizy и не се съмнявам, че ще има силен положителен и емоционален ефект за посетителите на Флоренция. А с тези над 50 броя ефектът ще е още по-голям.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Матео Ренци се казваше бившия кмет, сега е премиер Иначе на драго сърце бих инвестирал в едно Туизи за 3-4 хилки, с които е пълно по западните сайтове, ама тая пуста батерия Няма вариант, в който давам 20 и кусур бона за Туизи - сори

petko_voyvoda petko_voyvoda
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума