Citroen Aircross плъгин концепт с до 50 км пробег на ток

Електромобили
В този блог: Citroen показва изненадващо мускулест за марката плъгин концепт Aircross на автосалона в Шанхай.

В дизайна на Aircross концепта има елементи на C4 Cactus, който се радва на добър успех на пазара. Aircross отива една стъпка напред, с възможност за шофиране до 50 км на ток...

Мощността на задвижващия задната ос електромотор на Citroen Aircross е 95 кс (70 кВт), с въртящ момент 200 Нм. Енергията за мотора идва от литиево-йонна батерия, която се зарежда за три часа от стандартен електрически контакт на 220V. Това ни подсказва, че капацитетът вероятно е близък до този на батерията на Renault Twizy, която се зарежда за 3.5 часа.

При Twizy използваемият капацитет е 6.1 кВтч и вероятно батерията на Aircross е с подобен капацитет. Говорим за доста по-тежка кола обаче и затова пробегът на ток на Aircross е до около 50 км. Предполагаме, че това е показателят по новия евро цикъл за шофиране, което означава, че реално говорим по-скоро за до около 40 км на ток.

Останалата част от хибридното задвижване е поверена на 1.6 THP бензинов двигател с мощност 218 кс (160 кВт) и 275 Нм въртящ момент. При ускорение двата агрегата дават заедно до 313 кс, за 4.5 сек от 0-100 км/ч. Впечатляващо!

Според Citroen разходът на Aircross е само 1.7 л/100 км. Това за съжаление вече се превръща в не особено приятна практика при автопроизводителите – да се обявява разход на гориво за 100 км включващи пробега на ток. За пример, на Opel Ampera дават 1.6 л/100 км "комбиниран" разход, но реалният разход на 100 км при движение само на бензин е около 5.5 л/100.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения