I am Uniti електро кола от коноп и биокомпозити

Електромобили

В този блог: Новосформираната шведска компания Uniti е разработила изцяло нова градска електро кола с неконвенционални методи и дизайн.

Прототипът е с мощност 15 кВт и две места едно зад друго, като при Renault Twizy (чиято максимална мощност е 13 кВт). Колата на Uniti е направена от материали като коноп и биокомпозити, но с усещане за висок клас с органична натура...

Екипът е решил да направи колата отворена и без патенти, като приложи някои радикални идеи, за които се разказва във видеото отдолу.

Според хората в Uniti, социалните, природните и икономическите последствия от развитието на авто индустрията са част от мотивацията за разработка на гениална и уникална градска електрическа кола. Философията за Uniti е в предизвикването на сегашните бизнес практики, използването на изкопаеми горива и 'старите механики', но също и в търсене на изцяло нова логика за градска мобилност.

Промяната в Uniti е в баланса между усъвършенствани технологии и човекоцентричен дизайн. Екипът, с участници от различни държави, смята, че Uniti е сериозен претендент за така необходимата промяна в авто индустрията.

"Време е за по-футуристично и неразрушително преживяване от шофирането", смята съоснователят на Uniti Люис Хорн, който намира настоящите норми в дизайна за остарели и твърде пластмасови.

Ето че Туизи си има последователи, макар да е точно такъв – пластичен и гумен отвсякъде. Това го прави издръжлив и непретенциозен, а с подобна концептуална идея Uniti изглежда търси друго послание. Звучи интересно и стискаме палци да се получи.

Повече виж на сайта на Uniti и във видеото.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума