Peugeot iOn номер 2 футуристично различен от оригинала

Електромобили

В този блог: Свежа идея за наследника на Peugeot iOn.

Най-продаваният досега електромобил може да е Nissan LEAF, а в гамата на Renault има три изцяло електрически модела, но преди всички тях на пазара през 2009 излезе Mitsubishi i-MiEV и неговите европейски варианти Citroen C-ZERO и Peugeot iOn. Сега, френският сайт auto-moto.com изнамира отнякъде концепцията за следващия iOn, радикално различен от първия модел (поне в този концептуален вид)...

Както личи от продажбите, i-MiEV и братовчедите определено не постигнаха успеха на LEAF. Може би дойдоха твърде рано и на цена от €35,000 бяха твърде висока топка, за да станеш "зелен". И с идването на модели като Renault ZOE на поне 20% по-ниска цена, за триото явно ще е нужно освежаване.

По време на приключилия наскоро Автосалон Франкфурт 2015, от Peugeot потвърдиха, че преди 2020 г., компанията ще реализира нов проект за електромобил, насочен към европейския и азиатския пазар.

До 2020 г. има много време и дотогава конкуренцията в този електромобилен сегмент вероятно вече ще е ожесточена, но това оставя на Peugeot възможност да се подготви много добре за новия си електромобил. Заедно с китайската Dongfeng PSA смята да използва графен като ключов елемент за нови по-издръжливи и с повече пробег батерии.

Сега Peugeot iOn 2 е още концепция, за която няма никакви технически данни и подробности. Надяваме се това е да новата посока на компанията към супер ефикасни електрически модели с лъвче на капака и много електрони под седалките.

От: auto-moto.com

eCars.bg / Elektromobili.bg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари