В затишието преди бонуса Renault ZOE най-продаван в Германия

Електромобили

В този блог: Продажбите на електромобили в Германия през май 2016 по-слаби, заради предстоящия бонус.

Става дума за отстъпката от €4,000 при покупка на електромобил в Германия, която наскоро правителството одобри чрез програма за €1.2 милиарда за стимулиране на електрическата мобилност в страната...

Спадът е осезаем – продажбите през май 2016 г. са най-слаби от 15 месеца насам. Това обаче е разбираемо, защото много хора очевидно са предпочели да задържат покупката на електромобил малко, за да могат да се възползват от влизащия в сила бонус.

EV Sales блогът следи постоянно продажбите на електро модели и отчита, че пазарният дял на електромобилите в Германия е спаднал до 0.64%. Предвид очакваните засилени продажби с новия бонус процентът естествено ще се покачи.

През май тази година в Германия са продадени общо 1,622 електро возила, като начело, при това с голяма преднина, е Renault Zoe, с 232 продажби. Следват плъгин хибридите Audi A3 e-Tron със 119 и Volkswagen Passat GTE с 88 продажби.

На четвърто място отново има изцяло електрически модел – BMW i3 с 86 продажби, почти три пъти по-малко от ZOE, който по някаква причина като че ли остава незасегнат от идването на бонуса, със 123% покачване на продажбите на годишна база.

ZOE и i3 като цяло запазват позициите си в челото, а сред другите електромобили позиции печели KIA Soul EV, който със 73 продажби се изкачва на 14-то място.

Следващите месеци ще са много интересни за наблюдаване, за да видим с колко ще скочат продажбите на електромобили в Германия с новия бонус.

От: EV sales


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума