Електрическа триколка и електрическа матрьошка с италиански дизайн

Електромобили

В този блог: Два интересно електрически модела бяха обявени последните дни.

Електрическата триколка Solo пристига при клиентите с година закъснение. Италианска компания е разработила модулен електромобил, който лесно да може да се нагажда към нуждите на много фирми...

Последните дни бяха обявени два интересни електрически модела, които скоро ще се появят на пазара. Производството на електрическа триколка с интересното име Solo бе планирано да започне през лятото на 2016-та. Италианският автопроизводител InterMeccanica, който вече е базиран в Канада отново е задействал процедура по федерално сертифициране в САЩ и Канада.

Solo-EV

По думите на изпълнителният директор на компанията, триколката трябва да бъде серифицирана до края на месеца, а доставките ще започнат няколко седмици по-късно. Моделът се очертава да бъде най-евтиното изцяло електрическо превозно средство на пазара с цена от 15 500 долара. Компанията вече е получила над 500 резервации, а по-интересното е дали клиентите ще могат да получат субсидия за покупката си. Това ще стане ясно след сертифицирането.

Solo е екипиран с 16 кВт батерия, която му позволява пробег от 160 км с едби зареждане. Максималната скорост е 130 км/ч, а ускорението до 100 км/ч е за "под осем секунди". Вграденото зарядно позволява Тип 1 и Тип 2 зареждане, като пълненето на батерията ще отнема около 3 часа.

 

Другият интересен проект е разработка на OSVehicle - италианска компания с разработчици в Силиконовата долина. Фирмата разработва open source кола-платформа, наречена EDIT , която значително ще помогне за развитието на електрическите превозни средства.

Електрическият модел ще е със сменяеми модули, опция за автопилот и опция за брандиране на превозното средство. Идеята е компании, които нямат милиони да инвестират в разработването на електрически модели, да могат лесно да разработят превозно средство според нуждите си.

Повече информация можете да получите от това видео.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения