Електрически Mercedes-Benz Citaro от 2018 г.

Електромобили

В този блог: Mercedes-Benz с електрически автобус от догодина.

Наред с многото разновидности на Citaro идва и електрически вариант. Mercedes-Benz работят и по цялостна полу-автоматизирана система от публичен транспорт, която да бъде по-безопасна и по-ефективна...

Електрически модел на Citaro се разработва от Mercedes-Benz. Прототипите на електрическия автобус преминават през сериозни тестове, а премиерата му е планирана за догодина. Mercedes-Benz не разглежда електрическия автобус като отделен елемент, а като неделима част от високоефективна транспортна система.

Като допълнение към тази система, Daimler предлага консултантски услуги на транспортните оператори в опит да подпомогне развитието на електрическата мобилност. Експертите на компанията използват интелигентни системи за обработване на данни за да са сигурни, че всяко превозно средство е настроено оптимално, взимайки предвид топографията на района, в който ще се използва.

Обръщайки се към бъдещето, Mercedes-Benz разработват своите електробуси със системата CityPilot. Частично автоматизираните автобуси ще спомогнат за един по-ефективен и по-безопасен публичен транспорт. Новите разработки на Mercedes ще бъдат представени на Глобалната среща за публичен транспорт (GTPS), която ще се проведе в Монреал.

От: Electrive


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари