Бьорн Ниланд врътна 623 км на Opel Ampera-e

Електромобили

В този блог: Opel Ampera-e прави спокойно 380-400 км с едно зареждане, но с еко шофиране явно минава и над 600 км.

Известният в цял свят със своите електромобилни клипове Бьорн Ниланд от Норвегия прави продължителен тест на Opel Ampera-e, като успява да измине 623 км с едно пълнене на батерията...

Постижението е отлично, но трябва да кажем, че е постигнато със супер икономично каране и при ежедневно шофиране ще е трудно постижимо. Въпреки това 623 км са впечатляващ резултат и показват колко много са подобрени електромобилните батерии от второ поколение.

Според медийни тестове на Chevrolet Bolt (американският вариант на Ampera-e), моделът минава 380 км с едно зареждане в нормални условия и шофиране. Не е малко, но на този фон постижението на Бьорн изглежда като рекорд.

По думите на Бьорн, "Към май 2017 това е нов неофициален рекорд за пробег с едно зареждане с Opel Ampera-e/Chevrolet Bolt. Постигнах го в Хвида Санде, Дания при среден разход 9.2 кВтч/100 км и скорост 42 км/ч (реално 39-40 км/ч)".

Бавничко каране е било, но си е дупер дълга дистанция. Освен горното видео Бьорн е направил и три подробни. Ето ги:

За финал ето и как се справя Chevrolet Bolt при магистрално каране (120 км/ч).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Гледах видеото преди няколко дни и се надява тесла модел 3 да бие този разход. Ами то рекорда с модел s също беше под 10 квч на 100км

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари