Горещи отстъпки на електрическия Hyundai IONIQ в Испания това лято

Електромобили

В този блог: Hyundai стартира лятна промоция на цялото си IONIQ портфолио в Испания.

Летния сезон обикновено не е най-добрият период от годината за продажба на автомобили, но при електрическите коли се оказа, че има един малък трик, който такива като Renault използват по това време на годината...

Те пускат отстъпки на своите електрически автомобили през лятото, защото по това време на годината високите температури спомагат за увеличаването на живота на батерията и това е добър повод за впечатляване на нови клиенти.

Hyundai очевидно са решили да се възползват от това и пуснаха пълната си гама Hyundai IONIQ - Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric на пазара в Испания с отстъпки за летния сезон.

Да видим отстъпките, предлагани от Hyundai Испания:

 

Hyundai IONIQ Хибрид

  • Отстъпка от Hyundai - €4,200
  • Крайна цена с отстъпката - €19,800

Hyundai IONIQ Plug-in Хибрид

  • Отстъпка от Hyundai: (специално за този модел Hyunday предоставя само крайната цена с включена отстъпка)
  • Правителствена субсидия - €2,600
  • Крайна цена с отстъпката - €26,450

 
Hyundai IONIQ Electric

  • Отстъпка от Hyundai - €5,950
  • Правителствена субсидия -  €5,500
  • Обща отстъпка - €11,450 
  • Крайна цена с отстъпката - €23,150

По всичко личи че на Toyota ще им стане доста трудно да продават своя Prius в Испания, след като неговата начална цена е с цели €10,000 по-висока от тази на Hyundai IONIQ Hybrid.

Но това което е по-интересно е кога Hyundai смятат да спрат ограничението в производството на електрическия IONIQ и дали пускането на тези отстъпки не е ход, който компанията използва, за да привлече вниманието на нови клиенти и да събере предварително резервации, както Tesla направи с Model 3?

Наскоро от Hyundai споделиха, че планират да увеличат производството на електрическия IONIQ от 1,800 на 4,000 бройки месечно, но дори тази бройка все още изглежда недостатъчна, за покриване на всички пазари.

Едно е сигурно обаче, че ако компанията привлече достатъчно нови клиенти посредством подобни инициативи като тази в Испания производството неминуемо ще се увеличи, а с това и крайната цена на електромобила ще падне значително.

Можем само да си пожелаем в най-близко бъдеще тези модели да станат достъпни и у нас и Hyundai да продължат с подобни стимули за закупуването на електрически коли в глобален мащаб.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения