Електро спортен джип с над 300км пробег представиха от Bollinger Motors

Електромобили

В този блог: Миналата седмица Bollinger Motors разкри официално прототипа на своя изцяло електрически спортен джип.

Минималистично изглеждащото превозно средство с остри ръбове и гол интериор определено няма да се хареса на всеки, но с обещания пробег от над 300км и доста интересни функции, той може да се окаже доста добър избор за off-road електромобилните фенове.

Базираната в Ню Йорк стартъп компания Bollinger Motors показа прототипа на своя електрически B1 джип в Classic Car Club в Манхатан и сподели целия списък със спецификации разкривайки почти всичко за електромобила, с изключение обаче на едно от най-важните неща - цената.

Що се отнася до зареждането на батерията, B1 има стандартен универсален J1772 щепсел за зареждане на Ниво 1 (110V) и Ниво 2 (220V). Освен това, той разполага с CHAdeMO конектор на каросерията на автомобила за бързо DC зареждане. Планирани са да се предлагат  две опции за батериите, 60 kWh и 100 kWh, за 200км и 320км пробег

Bollinger разполага с доста голям товарен капацитет, който допълнително се увеличава благодарение на сгъващите се задни седалки и по този начин се увеличава до 2,800кг. В допълнени двете 110-волтови електрозахранвания позволяват свързването на електронни устройства и оборудване за къмпинг.

Ако мислиш, че външността на Bollinger е минималистична, изчакай да видиш какво се случва отвътре:


Определено се пренасяш много години назад гледайки таблото на колата, но колкото и да е важно това за някои - визията не е това с което това превозно средство се отличава. 

Ето и някои от характеристиките на спортния джип, който някак напомня на военно возило с тази визия, но притежава доста повече мощност и най-вече ускорение с впечатляващите 4,5 сек до 100км/ч.

Bollinger B1 характеристики

  • Зарядни портове: J1772 (110 & 220) & CHAdeMO (DC Fast)
  • Време за зареждане 60 kWh: (от напълно изтощена батерия) Ниво 2 (220v): 7.3 часа DC Fast: 45 мин
  • Време за зареждане 100kWh (от напълно изтощена батерия) Ниво 2 (220v): 12,1 часа DC Fast: 75 мин
  • Пътници: 4
  • Интериор: Черна кожа
  • Задвижване: AWD
  • Ускорение от 0-100км/ч: 4.5 сек
  • Максимална скорост: 210км/ч
  • Конски сили: 360
  • Тегло: 2,800кг
  • Мултимедия: AM/FM радио, AUX вход за iPod / MP3 плеъри и SD/USB Flash четци

Колкото до това кога всъщност можеш да се сдобиеш с джипа и на каква цена, Bollinger казват, че ще трябва да изчакаш до края на тази година.

Компанията казва, че понастоящем работи с трети производители и има за цел да стигне до производство в рамките на 19 месеца, a резервации ще могат да се правят от началото на 2018. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари