Първи поглед върху характеристиките на новия 2018 Nissan Leaf

Електромобили

В този блог: Първи поглед върху характеристиките на 2018 Nissan Leaf.

По-малко от месец остава до официалното представяне на новия Nissan Leaf и въпреки оскъдната до момента информация най-накрая благодарение на Autobytel получаваме малко повече конкретни данни.

Информацията не е официално потвърдена от Nissan, но предвид достоверността на източника като най-вероятно тя е изтекла от някой дилър, който е имал достъп до официалния онлайн конфигуратор на Nissan, точно както се случи и предния път когато бе обявена 30 кВтч батерия.

Това, което прави впечатление на пръв поглед, е че 2018 Nissan Leaf е по-голям и по-тежък от последния модел, но въпреки това колата е с по-добра аеродинамика и задвижване.

Характеристиките на електрическия мотор (110 кВт) и на батерията (40 кВтч), които се предлагат без увеличение на цената, съвпадат до голяма степен с това, което се очакваше.

Ето как изглеждат и те:

Колата трябваше да бъде обявена преди близо година, но твърде вероятно една от причините за забавянето е била смята на доставчика на батерии от AESC на LG Chem. Сега въпросът остава кога LG Chem ще са готови с по-голямата батерия и какви подобрения ще има в нея спрямо сегашната.

Целта на Nissan е да увеличава размера на батерията без да се увеличава цената на колата и вероятно скокът ще бъде от 40 на 50 кВтч - достатъчни за средно 320км пробег
 
И все пак докато Nissan не представят официално спецификациите и цените тези цифри от картинката по-долу остават в графата "неофициално потвърдени".

Едно от най-интересните неща в новия Leaf ще бъде опцията за трифазно бордово зарядно на европейските модели, но това също е от непотвърдените екстри и ще трябва да стискаме палци, че колата ще се появи на бял свят с него.

И за финал последното промо видео на новия Leaf, което акцентира върху автономните възможности на колата.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Скоро му увеличиха батерията от 24 на 30квтч, а сега заради конкуренцията на 40. Хубавото е че ще е по голям но по лек от Vw e golf

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения