Алиансът Renault-Nissan приближава 500,000 продадени електромобила

Електромобили

В този блог: Продажбите на електрически автомобили на Renault Nissan Alliance приближават бройката от 500,000.

Кумулативните продажби на електромобили на алианса на Renault Nissan са нараснали до 481,151 броя през първата половина на тази година потвърждавайки ролята на Алианса като водещ производител на електрически автомобили за масовия пазар.

Увеличението, разбира се, се дължи основно на търсенето на Nissan LEAF и Renault ZOE, което остава най-продаваният електромобил в Европа, и i-MiEV на Mitsubishi. От хибридната страна, продажбите на plug-in електрически версии на Mitsubishi Outlander достигнаха повече от 130,000 бройки.

Цялостните продажби на автомобили в Алианса са се повишили със 7% до 5,268,079 през първата половина на календарната година, в резултат на увеличеното търсене на модели от френските и японските марки и приноса на новия член на Mitsubishi Motors.

Groupe Renault са продали 1,879,288 автомобила през първата половина на 2017 година, което представлява увеличение от 10,4% на пазар, който е нараснал с едва 2,6%, като за същия период всички марки на групата са отбелязали увеличение на обема на продажбите и пазарния си дял.

Марките Renault и Dacia поставиха рекорди по продажби за първата половина на 2017, а Renault се нареждат на второ място по продадени автомобили в Европа.

Ето и списъка от коли електрически и plug-in модели на алианса, които съставляват споменатата по-горе бройка:

Продажбите на алианса скоро може да ескалират допълнително особено в САЩ, където в момента чрез различни програми и субсидии модели като Niisan Leaf могат да се вземат с отстъпка от над $10,000, а съвсем скоро предстои и пускането на новия модел на Leaf и още други електрически модели на останали марки от групата като спортната версия на ZOE.

Още по темата:

 

 

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения