70 Nissan Leaf таксита тръгват по улиците на Флоренция

Полезно и ефективно

В този блог: Флоренция става 114-ят град по чиито улици тръгва електрическият Nissan Leaf.

Електрическата такси революция на Nissan продължава с добавянето на още един европейски град по чиито пътища ще тръгнат 67 чисто нови Leaf таксита.

Електрическите таксита във Флоренция са на път да се увеличат значително, след като общината току що обяви, че по  улиците на града тръгват 70 нови електрически таксита по програма за развитие на електрическата мобилност стартирала миналата година.

Общо 67 таксиметрови шофьори са избрали Nissan Leaf с 30 кВтч батерия и максимален пробег от 250км, а такситата им ще бъда оборудвани и с безплатен интернет за допълнително удобство на клиентите.

Флоренция напредва доста добре в стремежа си да стане един от най-зелените градове в Италия и вече над 70% от превозните средства, които се използват за комунални дейности в града са на ток, а с добавянето на новите ел. таксите нещата започват да изглеждат още по-добре.

С тази си инициатива Флоренция се присъединява към градове като Мадрид, Амстердам и Будапеща, където вече вървят над 300 Nissan Leaf таксита.

На специална церемония на в присъствието на кмета на Флоренция, Дарио Нардела беше открит и нов обект със зарядни станции, където такситата ще могат да презареждат батериите си до 80% в рамките на 20-30 минути.

Зарядните станции ще бъдат инсталирани от френската компания DBT, която работи в сферата на електрическата мобилност от 1992г. насам.

Компанията вече има инсталирани над 50 бързи зарядни станции, които обслужват електрически таксита в Европа и планира да увеличи бройката им значително с участието си по няколко проекта, които ще бъдат реализирани до края на 2018.

От както са пуснати в експлоатация такситата на Nissan Leaf са спестили 90,835 тона вредни емисии, а общите разходи за поддръжка на собствениците са спаднали средно с около 60%. От Nissan също така са изчислили, че компаниите използващи техните таксита са спестили над 30 милиона евро в гориво досега.

Електрическата такси революция започна от японската компания Kikuyo Taxi, която подмени всичките си 12 автомобила с Nissan Leaf и e-NV200 модели през 2016, а оттогава насам Nissan са продали над 1,000 електрически Leaf таксита в цял свят.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари