Audi, Mercedes и Jaguar по следите на Tesla; Стартират опция за предварителна резервация в Норвегия

Електромобили

В този блог: Предварителни резервации за Mercedes EQC и Jaguar I-Pace стартираха в Норвегия.

Подходът на Tesla с предлагането на опция за предварителна резервация на нов модел електромобил години преди производството му се оказа добър, и сега други големи автопроизводители започват да се възползват от него - макар и засега само в Норвегия.

Audi вече прилагат тази практика с предварителни резервации с депозити от $2,500 за изцяло електрическия SUV Е-tron quattro в Норвегия от началото на тази година въпреки че електромобилът се очаква да бъде на разположение в Европа чак през следващата година.

Независимо от това, Audi потвърди, че вече има над 2,500 резервации, което е една никак не лоша бройка за малка страна като Норвегия. Очаква се обаче изцяло електрическото SUV на Audi бързо да получи конкуренция от Mercedes EQC и I-Pace на Jaguar, и двата нови изцяло електрически SUV модели.

Jaguar и Mercedes обаче също искат да се възползват от най-бързо растящият пазар на електромобили и вече започнаха да приемат предварителни резервации за I-Pace и EQC.

От Mercedes твърдят, че над 1,000 души са направили резервация с депозит от $2,500 в рамките на първия половин час след обявяването на офертата въпреки факта че все още няма обявена официална цена и колата се очаква в Норвегия през втората половина на 2018. Това ще бъде първият изцяло електрически автомобил на Mercedes, създаден да бъде електрически - точно както I-Pace за Jaguar.

И точно като Mercedes и Audi, британският автомобилен производител също се обърна към Норвегия и стартира процеса за предварителна резервация на предстоящото си изцяло електрическо превозно средство. 

Компанията съобщава, че до момента 850 клиенти са платили по $1,250 депозит, за да резервират I-Pace, който се очаква и в Норвегия следващата година.

С автомобилните производители, които вече са насочили усилията си да пуснат на пазара своите предстоящи електрически модели в Норвегия, не би било изненадващо, ако резултатите следващата година засенчат тазгодишните.

През юни тази година процентът на новите регистрирани плъгин хибриди и електрически коли достигна рекордните 42%, а през август рекордът почти бе изравнен с малко над 40% новорегистрирани електромобили и плъгин хибриди.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения