Германци изминаха 754 км на един дъх с Opel Ampera-E

Електромобили

В този блог: Нов рекорд за пробег с едно зареждане на Opel Ampera-E регистрираха германски журналисти.

По-рано тази година известният в цял свят със своите електромобилни клипове Бьорн Ниланд от Норвегия направи продължителен тест на Opel Ampera-e, като успя да измине 623 км с едно зареждане на батерията...

Бьорн постигна този резултат при среден разход 9.2 кВтч/100 км и средна скорост от 42 км/ч (реално 39-40 км/ч), но рекордът му вече е подобрен от двама немски журналисти, които решиха да стигнат от да прекосят Германия на едно зареждане.

Екипът от немското автомобилно шоу Auto Mobil искаше да разбере на какво точно е способен шампионът на Opel, Ampera-Е и дали може с него да се стигне от най-източния до най-западния град в Германия с едно зареждане. (От Гьорлиц до Аахен - разстояние 750 километра).

С официален диапазон от 520 километра, измерен в съответствие с новия европейски стандарт (NEDC), електрическият автомобил на Opel може да се похвали със значително по-голям обхват от сегашните си конкуренти в този сегмент. 

Пътят им ги водеше през селските пътища към Аахен, като двамата се сменяха зад волана и километър по километър успяха да изминат разстоянието за 25 часа и 30 минути при каране със средно между 40 и 50 км/ч и максимално възползване от регенерирането на енергия през целия път.

Външните фактори промениха леко плановете им и отклоненията, по-които трябваше да минат увеличиха маршрута им с 20 км, и накрая точно толкова не им достигнаха, за да стигнат до табелата за влизане в град Аахен.

Когато литиево-йонната батерия с мощност от 60 кВтч беше окончателно изхабена, разстоянието на километража показваше изминати точно 754.9 километра с едно зареждане.

Подобен резултат, разбира се, не може да се постигне в реални условия, където повечето собственици на Opel Ampera-E (Chevy Bolt в САЩ), могат реално да изминат около 350км с едно зареждане, но някои успяват да изминават и по над 450км.

Въпреки това подобни тестове са добро мерило за това  на какво точно е способна колата и какво може да се постигне с нея като резултат при по-умерено каране.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (3)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Няма вариант да са карали непрекъснато.

Стоян
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

При средна скорост 40~50 километра в час, за 25 часа се изминават 1000~1250 км. Или не са шофирали през цялото време или са карали по-бавно.

Стоян
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Със сигурност не са карали нон стоп.

Стефан Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари