Tesla Roadster 2 минава 1,000км с едно зареждане и те понася със 100км/ч за 1,9 сек

Електромобили

В този блог: Tesla отново вдигна летвата и постави нови предизвикателства на автомобилната индустрия.

Дългоочакваното представяне на Tesla Semi най-накрая се състоя вчера и определено изненада приятно всички не само с това, което камионът всъщност представлява на външен вид, но и с редицата невeроятни характеристики, които със сигурност ще накарат собствениците на дизелови камиони да се преориентират много бързо...

Преди около месец Елон Мъск сподели, че може би освен камиона по време на откриването ще видим и още нещо. Видяхме даже повече, но засега пикапът базиран на Tesla Semi остава само като картинка, докато Tesla Roadster 2 блесна в пълния си блясък по време на церемонията.

Колата, с която компанията стартира своето приключение преди десетина години, се завръща с нова визия и впечатляващи характеристики. Roadster 2 трябва да влезе в серийно производство през 2020 г., а всеки който иска да се сдобие с нея може да направи депозит още сега и да си я резервира. Цената за базовия модел ще бъде $200,000, а предварителната резервация ще става срещу депозит от $50,000.

По-платежоспособните пък ще могат да си резервират един от 1,000-та специални Founders Series модела, които ще бъдат произведени, но за целта трябва да предплатят предварително цялата сума, която за тази версия е $250,000.

Характеристиките, които бяха обявени по време на презентацията, са повече от впечатляващи и Мъск каза, че това е постигнато с прототипа по време на тестовете досега. Има доста време до пускането на колата в производство и за следващите две години тези характеристики биха могли да станат още по-впечатляващи.

Трудно е да си представиш някак, но натискайки десния педал на този малък звяр ще се понасяш със 100км/ч за 1,9 секунди и със 160 за 4,2 сек. Луда работа е това!

Максималната скорост на колата е също толкова луда - 400км/ч, но на мен лично ми е трудно да преценя дали това е по-впечатляващо или фактът, че при каране на магистрала Roadster 2 ще може да измине над 1,000км с едно зареждане? По ми звучи като че няма да е точно магистрално каране, но да видим.

Или както Елон Мъск сподели по време презентацията, "Ще можеш да стигнеш от Лос Анджелис до Сан Франциско и да се върнеш с едно зареждане при магистрално каране".

Това си е сериозно нещо, и ако преди тази кола да влезе в серийно производство не се появи случайно друга с подобен пробег, това ще бъде първата електрическа кола с възможност за изминаване на над 1,000 км с едно зареждане.

Говорим за батерия с капацитет 200 кВтч в превозно средство, което не е много по-малко от Tesla Model 3. Покривът е огледален и може да се сваля, а отзад дори има място за още двама души, което прави колата четириместна.

За разлика от стандартните спортни автомобили от този клас този ще разполага и с доста място за багаж тъй като под предния капак няма нищо. 

Воланът също изглежда доста шик.

 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Колата е много красива. Ето и видео:

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Благодарим за видеото!

Любен Денев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума