UPS поръча 125 електро камиона от Tesla

Електромобили

В този блог: Нова рекордна поръчка за Tesla Semi от UPS.

Едва месец е минал откакто Tesla показа официално своя електрически камион, а вече като че ли се заформя някакво състезание, за това кой ще направи по-голяма поръчка...

Първите няколко компании, които предплатиха Tesla Semi в дните след обявяването му, поръчаха по 10-20 бройки, след което следващите скочиха на 40-50 преди миналата седмица PepsiCo да поръча 100 броя.

Тази седмица обаче UPS задмина всички с най-новата и най-голяма поръчка за 125 Tesla камиона.

Те очакват да са сред първите оператори, които ще получат новия електрически камион през 2019 г. Усилието е част от целта на UPS до 2020 г., едно на всеки четири новозакупени превозни средства от компанията да бъде с ниски или нулеви вредни емисии.

Логистичният гигант има и няколко други инициативи в областта на по-чистите превозни средства, като например конверсията на 1,500 дизелови камиона на ток в Ню Йорк, както и покупката на няколко от новите електрически камиони на Daimler. UPS също така стартира и доставки с електрически рикши на няколко места в САЩ.

Сборът от потвърдени резервации на Tesla Semi засега е малко над 400, но това е само от компании, които публично са обявили своите поръчки. Със сигурност има не един и два по-малки оператора, които са си поръчали камиона, но каква е цялата бройка вероятно ще научим по някое време следващата година.

Така или иначе е ясно, че търсенето в момента е силно и може дори да продължи да се увеличава, след като една от компаниите тествала камиона предварително потвърди, че почти всички характеристики обявени по време на официалното откриване са реални. 

Макар това да е най-голямата поръчка на Tesla Semi досега, това е сравнително малка актуализация във флота на UPS, който наброява над 100,000 превозни средства в цял свят.

Малка или не това е първа и важна стъпка в правилната посока и тези начални поръчки от големи и известни компании със сигурност ще дадат повече увереност и на други да ги последват през следващите няколко години.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения