Различни компании от Европа започнаха тестове на електрическия e-Crafter ван на VW

Електромобили

В този блог: Клиенти на Volkswagen от Европа започнаха тестове на e-Crafter в градски условия.

Volkswagen Commercial Vehicles предостави първите електрически микробуси e-Crafter на международна група от големи клиенти в централата на VW в Хановер. Клиентите ще тестват новите електрически микробуси при ежедневна употреба до средата на 2018 година...

Друго си е първо да тестваш, преди да си купиш нещо; различни малки и по-големи компании от Германия, Великобритания, Холандия и Швеция вече тестват новите e-Crafter в практическо приложение и ще ги имат на разположение до средата на следващата година за тестове.

Основните клиенти засега са компании занимаващи се с доставка на пакети, доставчици на енергия, търговски фирми и отделни търговци на дребно, чиито автомобили покриват между 70 и 100 километра на ден.

Понякога всекидневните маршрути на някои от тези клиенти включват стотици стартирания и спирания. Тези параметри се отнасят до около 85% от пътуванията, извършени в градски условия, според анализите, извършени от Volkswagen Commercial Trucks на повече от 210,000 профила с над 1,500 клиенти.

E-Crafter е специално пригоден за тoзи тип градски операции и със своите 100 кВт мотор и 35,8 кВтч батерия може да измине около 150 км с едно зареждане при максимална скорост от 90 км/ч.

Volkswagen намекна по-рано тази година, че платформата е разработена така, че да побира много по-големи батерии, които да позволят пробег от около 400 км.

Литиево-йонната батерия на e-Crafter е напълно интегрирана в корпуса. Това означава, че целият товарен обем (10,7 m3) е изцяло използваем. Максималният товар на буса е между 1,0 и 1,75 тона в зависимост от версията.

При CCS зареждане с мощност 40 кВт (постоянен ток) батерията може да бъде заредена до 80% в рамките на 45 минути. Ако се използва зареждачка с променлив ток, която захранва 7.2 кВт бордовото зарядно, батерията се зарежда до 100% за и 20 минути.

Други стандартни функции включват автоматичен климатик (Climatronic), отопление на седалките, навигационна система, модул за подготовка на мобилни телефони и LED фарове. Електрическият Crafter ще излезе на пазара през септември 2018 г, след като последните тестове приключат в края на лятото.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения