Батерии за Mercedes от три континента

Електромобили

В този блог: Daimler ще прави електромобили и батерии в най-малко шест фабрики на три континента. 

На много приказки се наслушахме миналата година и на доволно количество концепции се нагледахме, но вече е време за малко повече конкретика...

Именно това получаваме днес от Daimler, която представи точни и ясни планове за развитието на електромобилите и производството на батерии в своите компании през следващите четири години.

От големите и по-известни автопроизводители Daimler определено имаше по-агресивни планове спрямо някои от своите конкуренти, но все още предстои да изкара първите изработени от от самото начало като такива електрически Mercedes модели на пазара

Сега вече става ясно, че компанията планира да произвежда електромобили и батерии в общо шест фабрики на три континента и да предложи електрическа версия на всичките си модели не по-късно от 2022 г. То пак са си малко приказки на този етап, но заявката е солидна и в много направления вече се работи.

По-сериозните действия на Mercedes-Benz ще започнат през следващата година с първите изцяло електрически SUV модели под новата марка "EQ".

Реално компанията вече започна инвестирането в развитието и работата по производството на тази нова марка на родна земя и там се действа, но освен това в края на миналата година Mercedes-Benz обяви също, че предстои производството на EQ да се пренесе и в САЩ.

Компанията онагледи плановете си и със следната карта, на която в синьо са обозначени местата където ще се произвеждат електромобилите и батериите.

Daimler също потвърди, че втората й фабрика за батерии в Каменц, Германия ще бъде завършена тази година и първите EQC електромобили ще започнат да се произвеждат в Бремен от началото на 2019 г.

От публикуваното днес прессъобщение стана ясно и че започва процес по изграждането на "глобална батерийна мрежа", която в момента включва пет завода за батерии на три континента, от които ще се разпределят доставките в различните части на света.

Засега изглежда, че в тези заводи ще се произвеждат само батерийните пакети, а за самите клетки компанията ще разчита на различни доставчици.

Миналата година Daimler си партнира с базирания в Корея производител на батерии SK Innovation, който наскоро обяви удвояване на производството на батерии за електрически автомобили до 4 гигаватчаса на година, за да може да помогне при навлизането на електромобилния пазар на Mercedes и други марки.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари