MAN eTGE електрически бус от юли за €69,500

Електромобили

В този блог: Нов бус на ток пуска MAN през лятото на 2018 г.

Компанията е част от Volkswagen Group и на пръв поглед предполагаме, че MAN eTGE се явява версия на обявения Volkswagen e-Crafter, със 160 км пробег и товароносимост 950 до 1,700 кг...

Тези 160 км не изглеждат много, но според статистиката около 70% от лекотоварните превозни средства изминават средно под 100 км дневно в градски условия. С така обявените параметри eTGE ще е подходящ точно за градски или къси междуградски курсове.

Батерията на eTGE е с капацитет 40 кВтч и според компанията може да се зареди до 80% на DC станция за около 45 минути. С AC зарядна станция MAN eTGE ще се зарежда за пет часа и половина, което ни говори, че бордовото зарядно е с мощност 7.4 кВт.

Всъщност, използваемият капацитет на батерията е 36 кВтч и очакванията на MAN са тя да загуби около 15% от този капацитет след 10 години употреба (около 2,000 зарядни цикъла). Както и при други батерийни пакети и този на eTGE се състои от отделни модули и клетки, които могат да се заменят самостоятелно.

MAN eTGE е с предно предаване, макс. мощност 100 кВт и въртящ момент 290 Нм. Максималната скорост е ограничена до 90 км/ч, но цитираният от MAN разход от 20 кВтч/100 км ни се вижда малко нисък за такъв клас возило. Ще е чудесно да е така, разбира се, но ще разберем по-късно когато моделът излезе на пазара.

Отначало, MAN eTGE може да се поръчва със стандартно междуосие и висок таван. Като цяло е ориентиран към автопаркове със сервизни услуги и компанията вече е започнала да предлага буса на свои клиенти.

Базовата цена на eTGE е €69,500 и първо ще го пуснат в Германия, Австрия, Белгия, Франция, Норвегия и Холандия.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

MAN БУС, ЯКО! Ще се взима



пътна помощ

Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Каква е причината зареждането от DC да е толкова бързо?

ааа
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения