Спортен електромобил от марката Genesis планира Hyundai за 2021

Електромобили

В този блог: Концепции, концепции и още концепции....

Последната е от дъщерната Genesis марка на Hyundai, която ще бъде насочена към по-спортен тип луксозни електромобили с голям пробег.

Новата концепция, която компанията предстои да представи тази седмица ще бъде спортен електромобил с пробег от поне 500км, който е планиран за пускане в продажба през 2021.

Глобалната премиера на новото возило ще бъде този четвъртък, а след това колата ще бъде изложена на автомобилното изложение в Ню Йорк, което продължава до 8 април.

Hyundai казва, че цялостният дизайн на Genesis EV концепцията ще повлияе на всички бъдещи електрически автомобили на премиум марката придавайки им отличен и луксозен външен вид.

За сега от компанията не споделят повече информация за колата освен, че тя е изградена на изцяло нова платформа, която е с фокус върху високите скорости, производителност и гъвкавост.

Базовата платформа ще позволява избор от различен капацитет на батерията спрямо желанията и нуждите на различните клиенти, а още по-хубавото е че тази платформа ще може лесно да се развива и използва за други електромобили на марката, с което значително да се ускори производствения процес.

Марката Genesis планира да пусне 5 екологични модела до 2025, като сред тях освен електрически ще има и плъгин хибрид, който ще излезе първи в производство през 2019.

След като продажбите стартират в Корея се очаква бързо навлизане и на други пазари  с основен фокус върху Европа и Китай, а на по-късен етап и САЩ.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума