Tesla вече прави над 2,000 Model 3 бройки на седмица

Електромобили

В този блог: Tesla все по-близо до желаната цел от 2,500 произведени Model 3 на седмица.

В разгара на разследването на катастрофата с Model X, която завърши фатално преди седмица научаваме от изтекъл от служител на компанията имейл, че производството на Tesla Model 3 върви с пълна пара.

В този имейл до служители на компанията Мъск споделя, че след редицата трудности и забавяния с увеличаването на производствения капацитет на Model 3, вече се произвеждат под над 2,000 бройки на седмица от най-очакваната електрическа кола.

В имейла също така се съобщава, че Tesla е "на стабилна основа за тази продукция", което означава, че те имат скорост на производство от 4,000 бройки седмично, разделени между Model 3, Model S и Model X.

Според Мъск, ако това темпо на работа се запази и постепенното увеличение на производствения капацитет продължи, до края на тази година Tesla ще произвежда четири пъти повече електромобили от миналата година.

На този етап компанията вече е удвоила производствения си капацитет спрямо 2017, така че подобни прогнози изглеждат постижими.

Желаният таргет от 2,500 бройки Model 3 на седмица все още не е съвсем достигнат и първото тримесечие на годината вече мина, но предвид редицата забавяния и проблеми, които Tesla имаше, резултат от над 2,000 бройки на седмица е направо геройско постижение.

Като се има предвид, че същата тази бройка от 2,000 на седмица е била достигната след 5 години работа и то за Model S и Model X заедно, резултатите с Model 3 са повече от впечатляващи и демонстрират сериозни подобрения в производствения процес.

По прогнозите на Мъск би трябвало до края на тази година Tesla да прави по 8,000 коли на седмица (6,000 Model 3 и 2,000 разделени между Model S и Model X).

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума