BMW обмисля да сложи край на моделите i3 и i8

Електромобили

В този блог: С наближаването на новото поколение електромобили в BMW умуват върху изоставянето на моделите i3 и i8.

BMW и електрически коли не са думи, които често се срещат заедно, въпреки че напоследък компанията започна да говори и "действа" повече в тази посока...

Миналия месец беше обявено, че се задава ново поколение електромобили от BMW и един от тях дори ще бъде част от "i" марката под номер 4.

Междувременно вече тече пета година от пускането на BMW i3 и въпреки приличните продажби на някои пазари с добри субсидии, електрическата тройка не успя да се наложи като Renault ZOE или Nissan LEAF.

Сега дори се появяват индикации, че компанията обмисля да остави i3 и i8 в миналото тъй като смята тези два модела за нещо като "технологични експерименти", които нямат потенциал за разрастване в моделна гама.

В интервю за Auto News един от ръководителите в електромобилното поделение на BMW споделя, че тези коли са твърде уникални, но не са били разработени с мисълта за развиване на гама от 5 или дори 10 модела.

Интересно е дали наистина планират да ги оставят в миналото и ако да, защо тогава обявяват, че един от бъдещите им модели ще бъде i4?

BMW i3 претърпя известни промени през последната година, но въпреки малко по-голямата батерия и някои не толкова значителни промени колата си остана на практика същата и в САЩ, например, за миналата година бяха малко под 6,000 броя въпреки по-голямата батерия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума