Чешка електро кола в ретро стил представи MW Motors

Електромобили

В този блог: MW Motors представи своя първи електромобил с ретро привкус.

Чехите са известни с икономичните си и изчистени от екстри автомобили и един от първите местни електромобили изглежда не се различава много по тези параграфи...

Миналата седмица стартъп компанията MW Motors представи официално своята първа електромобилна разработка, която има стилна ретро визия и много прилича на стара спортна кола, но само на външен вид.

Колата е двуместна и въпреки че разполага с четири електромотора тяхната комбинирана мощност е едва 50 кВт (66 к.с). Ускорението до 100 км/ч отнема близо 10 секунди, което определено не се свързва със спорните коли, но пък може да развие скорост до 145 км/ч.

Алуминиевото шаси на колата я прави изключително лека и тя тежи малко над 800 кг. Това значително занижено тегло е и една от причините Luka да може да измине впечатляващите 300 км с едно зареждане въпреки че разполага с батерия с капацитет от едва 22 кВтч. 

Създателите на Luka твърдят, че батерията може да се зареди до 80% в рамките на 60 минути, но засега не става ясно чрез какъв тип зарядно устройство се получава този резултат.

Все още се правят подобрения, така че тези цифри не са окончателни и от компанията споделят, че скоро очакват да сертифицират колата и да я прекарат през последните тестове за издръжливост и удароустойчивост.

След това предстои представянето на окончателния вариант и подготовка за стартиране на производствения процес.

Ето и кратко видео, с което бе обявена колата и няколко снимки.

 

 

 

 

 

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Изглежда привлекателно Дано да не струва колкото тесла само :Х

Пътна Помощ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари