Индийска стартъп компания пусна електрически скутер на изненадващо ниска цена

Електромобили

В този блог: Семпъл, функционален и евтин електрически скутер разработи индийска стартъп компания.

Няколко доста стилни и включващи множество екстри електрически скутера бяха представени през последните няколко месеца, но едно нещо обединяваше всички и това бе отблъскващата висока цена за закупуването им.

Разработването на нов дизайн, батериите и двигателите със сигурност не струват малко пари, но все така цени между $7,000 и $10,000 за скутери са меко казано неприемливи.

Със сигурност има начин да се постигнат много по-добри цени и една стартъп компания от Индия е повече от чудесен пример за това. 22Motors не само са разработили един доста добре изглеждащ и функционален електрически скутер, но са се постарали доста и да го предложат на добра цена.

Няма спор, че нещата на индийския пазар са съвсем различни, но все така си струва да му се обърне внимание, защото цената му е малко по-висока от тази на обикновено електрическо колело.

Електрическият скутер Flow използва двигател на Bosch с мощност от 2,1 кВт на задните колела, който му позволява да развие максимална скорост от 60 км/ч и може да измине 80 или 160км с едно зареждане в зависимост от това дали е снабден с единична или двойна батерия. 

Батерията може да се презарежда от стандартен електрически контакт за 4-5 часа и също така може да бъде заредена по бързата процедура до 70% в рамките на 60 минути. Скутерчето разполага и с регенеративна спирачка, която може да увеличи пробега му с до 6%.

На пръв поглед характеристиките му не са спиращи дъха, но не и това целта тук. От 22Motors чисто и просто са искали да направят достъпен и достатъчно удобен за градски условия скутер на добра цена, и определено са изпълнили целта си.

Flow струва $1,125 и пристига със специален софтуер, който използва изкуствен интелект следящ начина ти на каране и учещ от него с цел след време да ти предложи оптимизиран начин на употреба.

Софтуерът също така е пригоден да те известява предварително кога някоя от частите ще има нужда от смяна или ремонт, така че можеш да я смениш/поправиш преди оригиналната да се износи и дори има опция да поръча нужните части вместо теб.

Flow разполага и с GPS система, която ти дава възможност да предотвратиш потенциална кражба от разстояние и да знаеш какво се случва с него по всяко време, ако го дадеш на някой приятел да го кара.

Мен лично много малко неща на улицата ме дразнят повече от бръмчащите скутери, чиито шум и миризми не мога да понасям и мога само да пожелая на всички каращи такива някой ден подобни проекти да излязат на световния пазар и повече хора да могат да заменят старите си бръмчалки с нови, тихи и екологични такива. На приемлива цена, разбира се.

Този модел за начало ще се предлага само в Индия и засега няма индикации кога и дали той ще се предлага извън страната. Износа му със сигурност би увеличил цената му, но дори той да струва двойно, пак ще бъде един от най-евтините на пазара.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари