Nissan спира продажбите на дизелови модели в Европа от 2019

Електромобили

В този блог: Новите модели на Nissan няма да се предлагат в дизелов вариант в Европа.

Nissan прави още една стъпка напред към затвърдяването на ангажираността си с развитието на електрическата мобилност и става третият японски автопроизводител, който се отказва от продажбата на дизелови модели в Европа.

Досега Nissan продаваше най-много от своите дизелови модели в Европа, но съвсем скоро това ще се промени, защото новите модели на компанията няма да се предлагат в дизелов вариант от следващата година нататък.

Има логика от подобни действия като се има предвид какъв успех вече жъне Nissan LEAF 2018 на Европейския пазар само за няколко месеца и желанието на компанията до 2022 г. да продава по милион електрически и плъгин хибридни модела на година. 

Toyota също спира с продажбата на дизелови модели в Европа и то още от тази година, но ще продължи да предлага бензинова версия на новия Auris редом до плъгин хибрида. През 2020 г. и Subaru ще прекрати продажбите на дизелови модели в Европа.

Компанията наскоро пусна нов електромобил базиран на LEAF в Kитай и планира до 2022 г. да изкара още седем изцяло електрически модела, от които три ще бъдат само за китайския пазар.

Прогнозите на Nissan са за 40% електромобили от общите продажби в Япония и Европа до 2022 г. и 50% през 2025 г. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения