FE Еlectric е вторият електрически камион на Volvo Trucks

Електромобили

В този блог: Volvo разкри втори електрически камион, който ще се продава от началото на 2019.

Миналия месец Volvo Trucks представи първият си електрически камион FL Electric, а сега компанията показва и вторият модел, който ще започне да се продава в началото на следващата година.

Вторият им модел е предназначен основно за събирането на отпадъци, но са възможни и модификации, които да го направят използваем и за други видове транспортни дейности.

FE Electric е разработен съвместно с Faun, която е сред водещите компании в Европа занимаващи се със събирането на смет. За разлика от първият електрически камион на Volvo този ще се предлага разполага с два електромотора с максимална мощност от 370 кВт и непрекъсната мощност от 260 кВт.

Капацитетът на батерията варира от 200 до 300 кВтч, но за разлика от другия камион този ще може да изминава не повече от 200км с едно зареждане. Максималният въртящ момент на FE Electric e 850 Nm, a натоварен на макс камионът ще тежи 27 тона.

Зареждането му може да става по два различни начин. Бързото зареждане на станция с до 150 кВт мощност ще отнема около час и 30 минути, докато стандартното зареждане на станция с максимална мощност от 22 кВт ще отнема около 10 часа.

Първите FE Electric камиони ще тръгнат по улиците на Хамбург в началото на следващата година като първа стъпка от електрификацията на компанията Stadtreinigung Hamburg, която оперира 300 камиона за извозване на боклуци в града.

Камионът ще се предлага с ниска кабина, което значително ще улеснява влизането и излизането в него и същевременно ще подобрява видимостта на шофьора.

Като добавим към това и нулевите вредни емисии и намалените до минимум шум и вибрации тези камиони със сигурност ще променят значително работата на хората от сектора и ще я направят с една идея по-приятна.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума