Добра конкретика в плана на Audi за 800,000 електрифицирани продажби годишно до 2025

Електромобили

В този блог: На годишното събиране на акционерите Audi обяви електромобилни планове за следващото десетилетие.

Заявката от Инголщат е за годишни продажби на 800,000 електрифицирани коли до 2025 г. с над 20 различни модела...

Това електрифицирани е нещо, което напоследък автопроизводителите използват доста. Директно казано, в електрифицирани включват и плъгин хибридите, което си е доста различно от 100% електромобили.

Затова е добре за всички, че в своята заявка Audi дава и конкретика, а именно – повечето ще са изцяло електрически, с по-малка пропорция плъгин-хибриди.

Засега е рядкост да видим такова уточнение, като то наистина не е супер конкретно, но поне знаем, че повече от 50% от планираната квота ще е за изцяло електрически модели.

Германските автопроизводители имат своето самочувствие, реноме и предостатъчно почитатели, затова е логично да има и съпътстващи заявки като тази на председателя на борда на компанията Рупър Щадлер, който определя амбицията на Audi да продължи напредъка чрез техника, както и досега. Добавката е, че Audi иска да стане Номер 1 сред премиум производителите с изцяло подходящи за ежедневна употреба електромобили, без компромиси, с топ качество и изживяване от шофирането. То кой ли не иска?

Засега нещата изглеждат така:

  • По-късно тази година излиза e-tron quattro
  • Следва втори електро модел – Audi e-tron Sportback (2019) 
  • Audi електромобил в премиум компакт сегмента (вероятно през 2019 г.)
  • Audi e-tron GT от Audi Sport през 2020 г.

Така погледнато, за следващите две три години виждаме съответно три-четири електромобила от Audi като план за пазарна реализация. Останалите 17 изглежда ще излизат на етапи в периода 2020-2025 г.

Сега не е важно да се втренчваме супер силно в тези 800,000 на година, а да видим, че Audi навлиза ефективно в електрическата мобилност.

А кога ли ще видим и новина от типа "Audi спира продажбите на дизелови модели" като тази за Nissan и Toyota?

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения