Новият модел електрически FIAT 500e ще се произвежда в Италия

Електромобили

В този блог: Заглавието може да звучи логично, но производството първоначално стартира в Мексико.

Малкият електрически FIAT беше произвеждан заради изискванията в Калифорния, а не заради желанието на компанията да го прави, но електрическата мобилност се развива и с това идват промени като тази – следващото поколение FIAT 500e ще се произвежда в Мирафиори завода на компанията в Торино.

Като за ново поколение има промяна и основна технологична промяна – новият модел ще е първият произвеждан на новата платформа разработена специално за електромобили. Както и при други автопроизводители, впоследствие FIAT ще добави още електро модели базирани на тази нова платформа.

FIAT 500e започна да се появява и в България, най-вече чрез възможността да се внесе употребяван от САЩ, но с преместване на производството в Европа след известно време очакваме да се предлага и като нов у нас.

Мъникът е доста мощен за своите размери, което не е нетипично за електромобил, но има не малко по-големи модели от други марки, които нямат такава динамика.

Според компанията, предстоят инвестиции и в марките Jeep и Alfa Romeo, които ще доведат до пускане на електрически и плъгин хибридни модели в периода 2019-2021 г.

Ценово, засега няма информация за новия европейски FIAT 500e, но конкуренцията за модела би идвала най-вече от Skoda Citigo, която чехите смятат да предлагат от €19.000. 500e изглежда по-секси и вероятно ще е по-скъп, като ще е добре това да не е с повече от €4-5000, което да попречи на продажбите.

Задава се обаче още по-директна конкуренция от предстоящия електрически Renault Twingo ZE, стига французите да спрат да отлагат пускането му на пазара.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума