Tesla Model 3 вече може да се конфигурира от Европа

Електромобили

В този блог: Тройката на Tesla с отворен конфигуратор на сайтовете на държавите с движение с ляв волан.

На този етап това не включва "Other Europe", което означава, че засега конфигураторът е пуснат в европейските държави, които имат собствен Tesla сайт. Отварянето на конфигуратора идва малко преди да започнат доставките за Европа.

От настоящия и следващия месец Tesla ще увеличава все повече производството на Model 3 за Европа, като до този момент вече има регистрирани над 8500 номера на шасита предназначени за европейския пазар.

Цените не са идентични и дори има прилични разлики. В Германия, например, базовата цена на Model 3 с дълъг пробег е €57,400 преди субсидии, докато в Австрия e с €1000 по-скъпо.

В момента няма кой знае какво за конфигуриране, като изборът се ограничава до боя и 19" джанти за по €1,600, бял веган интериор за €1,050 и автопилот за €5,200. Има възможност автопилотът да бъде поръчан и платен и впоследствие, но на цена €7,300.

Официално, пробегът на Model 3 по WLTP в Европа е 560 км и 530 км за Performance версията. Предстои да видим точно какъв пробег ще дава Model 3, тъй като потребителските (видео) отзиви няма да закъснеят.

Напоследък обаче се появяват и слухове, че европейската хомологация може да се забави. Според Bloomberg, която цитира вътрешен източник, доставките може и да започнат през февруари, както е планирано.

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Явно 500 км. с едно зареждане са напълно възможни:
https://youtu.be/V1rf6H_el84

Иван Бенчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

1. Цената в германия е с 4000€ субсидия. Половината от Тесла (преди ДДС) и половината от държавата след това.
2. ДДС-то в германия е 19%, а в Австрия е 20%
Цени за Еропа

Орлин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари