Първите Tesla Model 3 пристигат скоро в България

Електромобили

В този блог: Елон Мъск в Европа да види как вървят първите Model 3 доставки.

Очакваме наши приятели скоро да получат своите дългоочаквани Model 3 електромобили в България, което вече е буквално въпрос на дни след като първите кораби с масовия модел на Tesla започнаха да пристигат в Холандия.

Стартовете често са трудни (о, да, понякога много трудни) и идването на Model 3 в Европа също не беше изключение от тази тенденция. Нещата обаче вече се канализират и доставките влизат в ритъм. Дори Елон Мъск е в Европа да види как се получава работата.

Първите коли пристигнаха по-рано тази седмица в Зеебруге и отначало имаше забавяне в доставките. Но трябва да се има предвид, че количествата са сериозни и Tesla иска пристанището да може да обработва по 3000 коли седмично.

Мислехме си, че сме виждали много зарядни станции на едно място. Оказа се, че не сме...

zeebruge-zarqdni-stancii

Колегите от EV-Box започнаха да правят зарядни станции преди доста години, имат вероятно най-големия завод в света за целта и просто са много напред. Поздравления!

Елон Мъск е бил на пристанището днес да види как се движат нещата, след което смята да мръдне към Амстердам. По този повод попаднахме на интересна шега в тиутър:

Нормално е първоначално да има напрежение, че много хора чакат от години своя Model 3, но нещата ще се поизгладят с напредване на доставките. Очакваме първите Model 3 скоро и в България и ще монтираме eCars зарядни станции на приятели и нови клиенти с Model 3, които ни потърсиха с наближаване на доставките.

Дали сме жокери на хората, които искат да си докарат колата на ход от Холандия. В тази връзка, виж един от най-четените ни блогове (близо 30000) – Как се докарва Tesla Model S на ход от Холандия до България.

С огромния интерес към Tesla електромобилите, обаче, количеството до известна степен изглежда удря по качеството. Наскоро приятел си купи адаптери за трифазно зареждане от нашия онлайн магазин и се разговорихме на среща в нашата база около новия му Model X P100. Това е най-скъпият модел на Tesla, но Иван не е радостен от обслужването на Tesla в Берлин, където се оказало, че половината поръчани аксесоари липсват и впоследствие в Холандия му издали колата набързо все така без някои купени и/или обещани аксесоари, сред които и wallbox зарядно.

Въпреки това Tesla полага доста усилия да се развива добре и е единственият засега автопроизводител инвестирал много средства във вече огромна мрежа от бързи зарядни станции по цял свят. След няколко години на чакане има вероятност тази година да бъде изградена първата Supercharger станция и в България, което ще раздвижи със сигурност пътуванията из страната.

Идва ли скоро твоят Model 3? Пиши във форума, въпросите и коментарите се трупат.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Успех.

Йовчо Йовчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари