Renault тества нова концепция за градски електрически минибусчета за доставки

Електромобили

Renault показа концепция за нов градски електрически бус за доставки.

Направо си изглежда като баничарка от бъдещето, и казвам от бъдещето, защото по думите на Renault, на EZ Flex му предстоят поне две тестови години, през които дузина клиенти на компанията от Европа ще могат да го тестват в различни условия.

EZ Flex е проектиран така, че да позволява голямо разнообразие от конфигурации на задното пространство, за да може да се отговори на нуждите на повече клиенти.

Поне десетина клиенти на Renault ще получат оборудвани със сензори прототипни версии, чрез които през тези две години ще се събира и анализира информация за работата на возилото в различни условия и при различно натоварване. 

Renault ще се събира различни типове данни като: геолокация, пробег, скорост, спиране и т.н. Тези данни след това ще бъдат прехвърляни чрез свързаната система на превозното средство в реално време или веднъж на ден.

Анализът на данните, допълнен с обратна връзка от клиентите, ще позволи на Renault да проектира превозни средства, които са по-добре адаптирани към развитието на градската логистика. 

Засега няма много обявени характеристики за EZ Flex, но знаем, че побира доста добро количество товар (3 m3) за размерите си (Дължина 3,86м; Ширина: 1,65м и Височина: 1,88м) и може да изминава 150 км с едно зареждане.

Ето и няколко снимки на EZ Flex, които Renault пусна.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари