Демонстрация на системата за активна безопасност на Mercedes Benz EQC

Електромобили

Mercedes Benz EQC е тежък електромобил, но може да спре по-бързо, отколкото човек може да си помисли, особено след като това може да стане автоматично.

По време на медийното представяне на EQC в Норвегия, Mercedes-Benz проведе демонстрация на системата за активна безопасност и резултатите от тестовете бяха доста добри.

Хавиер Мота тества EQC в няколко различни сценария на магистрала в дъждовни условия и демонстрира как колата може да спре автоматично при движещи се или спрели препятствия.

Системата е достатъчно интелигентна, за да не спре изцяло EQC, а просто да ограничи скоростта до минимално ниво, така че да намали вероятността за удар отзад.

Повече подробности за действието на системата за активна безопасност могат да се видят на B-Roll видеото (3:30), което обяснява в подробности самата кола и платформата на която е изградена, както и възможностите за зареждане и всички видове екстри.

Демонстрация на системата при дъждовно време в Норвегия

Подробно ревю на EQC

Електрическият EQC SUV на Mercedes Benz вече се ниже от поточната линия в завода на Daimler в Бремен и през юни първите щастливци трябва да са зад волана на първия изцяло електрически автомобил на немската марка.

Германският автомобилен производител все още не е потвърдил цена за повечето пазари, освен €71 281 в Германия (с включен 19% ДДС) и цена от £66,640 за EQC 400 4MATIC Sport и £74,530 за EQC AMG Line Premium Plus в Англия.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари