IONITY мрежата добавя още 120 бързи станции за зареждане от Tritium

Електромобили

Бързата мрежа за зареждане IONITY продължава да се разраства с добавянето на нови 120 обекта със зарядни станции Tritium.

Австралийската компания Tritium е подписалa договор с Ionity за доставката на 120 HPC зарядни станции.

Това е втора поръчка, която IONITY прави за бързи зарядни станции от Tritium и засега е най-голямата единична поръчка, която компанията е получавала.

Наскоро и Nissan също стана клиент на Tritium и поръча девет бързи зарядни станции за Мадрид.

По време на EVS32 изложението в Лион, от Tritium споделиха, че са сключили сделка с IONITY и в рамките на следващите 12 месеца в 23 европейски страни ще бъдат инсталирани още 120 бързи зарядни станции от модела Veefil-PK 350 kW.

На всеки обект ще има между 4 и 6 станции с мощност 350 кВт, а от Tritium ще се грижат и за денонощната поддръжка на всички устройства.

До края на следващата година IONITY мрежата трябва да разполага с поне 400 работещи станции, като поне половината от тях ще са на Tritium. По предварителни данни зареждането на тези станции ще струва €8.

По-рано тази година IONITY получи свежо финансиране от Европейския съюз по програмата EUROP-E за изграждането на паневропейска EV инфраструктура в 13 държави (от Полша до Португалия и от Швеция до Италия).

Проектът е на стойност €195,5 милиона, а по отделно станциите за ултра бързо зареждане са оценени на €570,000 или средно по €1,640 на кВт.

Към момента общо 87 станции от мрежата са в експлоатация, а довършителни работи текат на още 32 обекта и скоро се очаква те също да заработят.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения