BMW и Jaguar ще разработват съвместно задвижващи системи за електромобили

Електромобили

Днес BMW Group и Jaguar Land Rover потвърдиха, че обединяват усилията си за разработване на задвижващи системи за следващото поколение електромобили.

Сътрудничеството ще позволява на BMW Group и Jaguar Land Rover да се възползват от ефективността на разходите, произтичаща от съвместното развитие на бъдещите проекти и разходите за планиране на производството.

Съвместен екип от експерти на BMW Group и Jaguar Land Rover, разположени в Мюнхен, ще бъде натоварен с по-нататъшното развитие на новото поколение задвижващи системи и с производството на други електрически задвижващи механизми, които и двете компании ще използват в своите бъдещи електрически модели.

И двете компании ще се стремят да се придържат към собствените си предложения, специфични за всяка марка.

Досега най-сложната електрифицирана технология на BMW Group включва електрически двигател, скоростна кутия и силова електроника в един корпус. Този електрически мотор не изисква ценни редки елементи, което позволява на BMW Group да намали зависимостта си от тяхната наличност.

От следващата година BMW Group ще представи петото поколение на своята задвижваща система и технология eDrive, с BMW iX3 Sports Activity Vehicle.

От 2020 нататък и всички електрически модели на Jaguar Land Rover също ще бъдат оборудвани с тази задвижваща система.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари