Нов Porsche Taycan модел, със стотина хиляди лева по-евтин

Електромобили

Разликата в цената между най-евтиния Taycan и следващия модел в гамата е повече от тази на цял електромобил (при това доста добър) като Hyundai Kona Electric, но пък така електро поршето слиза доста близо до цената на Tesla Model S Performance.

Преди да са се развихрили коментарите около такова сравнение, да видим какво точно предлага Porsche.

Porsche Taycan 4S технически данни:

  • Батерия: 93.4 кВтч (83.7 кВтч използваеми) и 79.2 кВтч (липсва инфо за използваем капацитет)
  • Пробег: 463 км и 407 км съответно
  • Мощност: 420 кВт с по-голямата и 390 кВт с по-малката батерия
  • Ускорение 0-100 км/ч: 4 сек.
  • Макс. скорост: 250 км/ч
  • DC зараждане: 225 кВт за по-малката и 270 кВт за по-голямата батерия

Засега няма данни за използваемия капацитет на по-малката батерия, а само за общия посочен отгоре. Знаем обаче, че по-голямата батерия (Performance Battery Plus) струва с €6,521.20 повече.

Предният и задният електромотор на Taycan 4S са постоянно възбудени синхронни като на Turbo моделите, но разликата е не само в силовата електроника, която ги управлява. За задната ос на 4S Porsche използва 80 мм по-къс мотор от този на Taycan Turbo, все така с двустепенна трансмисия.

Визуално 4S има малки разлики с топ моделите - различен дизайн на предните отвори за въздух и черни прагове и заден дифузер. Спирачните апарати на Taycan 4S са червени и 19-инчовите джанти са оптимизирани за по-добра аеродинамика.

Тапицерията е отчасти кожена, но 4S може да се поръча и с изцяло кожен салон. Taycan всъщност е първият модел, който Porsche предлага и изцяло без кожен салон, с материали от иновативни рециклирани материали в симбиоза с електрическото задвижване.

И накрая за цената, Taycan 4S вече може да се поръчва с планирани първи доставки от януари 2020 г. Базовата цена в Германия е €105,607, което е с €46,529 по-евтино от Taycan Turbo. Ето ти ги едни стотина хиляди надолу.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума