30 км повече пробег за електрическия Jaguar I-Pace

Електромобили

Добри новини за притежателите на Jaguar I-Pace - компанията обяви, че увеличава пробега на електрическия SVU с до 8% със софтуерен ъпдейт, като оптимизацията идва от състезателните версии на I-Pace.

Тези софтуерни подобрения ще се предоставят безплатно и ще осигурят до 30 км повече пробег. Иначе казано, по официални данни на EPA, с тази добавка I Pace ще може да минава приблизително 405 км с едно зареждане.

Тази и други промени, като системата за регенеративно спиране, се дължат и на събрана в реални условияе статистика.

Промените в разпределението на въртящия момент на системата за постоянно задвижване на всички колела ще осигурят по-голяма ефективност при шофиране в EКO режим, докато усъвършенстването на контрола на термичното управление ще спомогне за подобряване на аеродинамиката. Батерията също ще работи на по-ниско ниво на зареждане от преди, без това да влияе върху способността, трайността или производителността й.

Oт Jaguar са прекалибрирали системата за регенеративно спиране, за да направят по-ефективно и възстановяването на енергия при по-ниски скорости.

Промените в алгоритъма за изчисляване на пробега пък ще осигуряват по-точна информация и за изчисленията ще се взима предвид индивидуалния стил на каране на всеки.

Освен това от Jaguar казват, че са направили подобрения и в потребителския интерфейс, които са достъпни за настоящите собственици на I Pace.

За този случай специално всеки собственик на I Pace ще трябва да посети местен сервиз, където да бъдат направени промените по колата, но от тук нататък може ходенето до сервиз да не се налага и всичко да се случва от разстояние.

Подобренията са хубаво нещо, особено когато спестяват време и този тип софтуерни актуализации по автомобилите, които Tesla наложи съвсем скоро май ще станат задължителни като опция.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума