MG ZS получи пет звездна оценка от тестовете на Euro NCAP

Електромобили

Един от най-евтините електрически SUV модели на пазара в Европа получи пет звездна оценка за безопасност от тестовете на Euro NCAP.

Английският MG ZS може да няма най-впечатляващите характеристики и екстри, но пък за сметка на това има доста добра оценка на тестовете за безопасност на Euro NCAP.

Поръчките за този модел в Англия започнаха едва през юли тази година, а първите доставки станаха факт в началото на септември. От лятото досега компанията е събрала над 3,000 резервации за MG ZS.

Все повече хора вече искат да карат електромобил и когато на пазара се появи по-евтин като MG ZS EV, е лочино да има интерес.

Базовата цена на ZS EV в Англия е £22,995, а техническите му данни са следните:

  • Батерия – 44.5 кВтч (течно охлаждане, клетки от CATL)
  • Пробег – 262 км (WLTP)
  • Електромотор – 105 кВт (143 кс) 353 Нм
  • Ускорение 0-100 км/ч – около 9 секунди
  • AC зареждане 0-100% – около 7 часа от 7.4 кВт бордово зарядно
  • DC зареждане 0-80% – 43 минути (макс. мощност 60 кВт)

Норвежкият електромобилен ентусиаст Бьорн Ниланд наскоро прави видео ревю и от него се видя, че има версия и с ляв волан, така че вероятно след време се планират и продажби на други места в Европа.

MG ZS EV се представи на топ ниво във всички области на Euro NCAP тестовете, включително четирите ключови тестови категории: Adult Occupant, Child Occupant, Vulnerable Road User и Safety Assist.

Ето и кратко видео от самите тестове.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума