ID.3 производството е възобновено; VW e-Golf вече само при авто дилърите, които отново работят в Германия от 20 април

Електромобили

В понеделник авто дилърствата в Германия са отворени отново и в случая с VW само там, за още известен период от време, ще може да се намери някоя от последните произведени бройки електрически голф.

Същевременно, политици и представители на автомобилните производители призовават за въвеждане на еко план, който да стимулира купуването на електромобили. В рядък консенсус - около идеята се обединяват хора от правителството, профсъюзите, автопроизводителите и природозащитните организации.

Освен в дилърствата, работата постепенно се възобновява и в автомобилните фабрики, но една кола повече няма да излиза от никоя от тях. Това е VW e-Golf, налични произведени бройки от който все още може да се намерят при дилърите на компанията, но вече не можеш да поръчаш нов, като го конфигурираш по избор, от завода.

Заменя го новият ID.3, чието производство стартира отново, макар и не с пълен капацитет, а поетапно. Рестартът е даден в четвъртък 23 април и първоначално ще се сглобяват много по-малко коли, което ще нараства прогресивно в следващите месеци.

Любопитно е дали в този месец и повече на производствена пауза, програмистите на VW са успели да изчистят (и каква част от) проблемите в софтуера на колата, които според някои от работещите по тях, са се трупали със стотици дневно в предните месеци.

Според човекът отговарящ за електрическата мобилност във Volkswagen, Томас Улбрих, "Сега въпросът не е колко коли ще произвеждаме ежедневно - по-важен е инициираният процес на трансформация към електрическа мобилност и в тази посока ID.3 е един от най-важните проекти на Volkswagen."

Все пак има яснота за цифрите. В първата фаза от рестарта на работата ще се сглобяват по 50 коли дневно в завода в Цвикау, което е около една трета от обема достигнат преди спиране на работата.

В крайна сметка, нещата може да се получат по план - през лятото ID.3 да излезе на пътя.

Много хора работят за това и много повече чакат този електромобил. И най-вероятно ще му се радват на пътя много повече отколкото са предполагали. И на всичко останало.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари