Потвърдени първи доставки на Volkswagen ID.3 от юли

Електромобили

Обещанието за ID.3 това лято е потвърдено – търговският директор на Volkswagen Юрген Стакман писа в LinkedIn и Twitter, от 17 юни всеки направил предварителна резервация за модела ще може да завърши процеса на поръчката.

Другата съществена информация е, че първите доставки ще бъдат направени през юли, тъй като след потвърждаване на първите поръчки ще са необходими няколко седмици за доставка. Ето точните думи на Стакман в Twitter:

Sweet, sweet anticipation is coming to an end! Our ID.3 1st pre-bookers can order their car from 17th June, 2020
You will be contacted by your dealer shortly!
Thanks for your patience!#emobility #VWID3 #VWID @volkswagen pic.twitter.com/9lvyI9hUaR

— Jürgen Stackmann (@jstackmann) May 5, 2020

Целта на VW е всичките 30,000 предварително резервирани коли да бъдат доставени почти по едно и също време, което означава, че през юли вероятно ще кипи здраво оживление из VW дилърите, но нека, че има да се наваксва за празните март и април.

За първите коли е предвидено да се вгражда средната по капацитет 58 кВтч батерия. По-късно ще дойде и 45 кВтч батерията и обещанието е, че тази базова версия ще струва под €30,000. Може би най-много ще се търси топ батерията 77 кВтч, но може и да не се получи така – с времето хората ще свикват с електромобилите, зарядната инфраструктура ще се развива и най-големите батерии може вече да нямат толкова съществено значение както сега.

Имаме приятели с резервации за ID.3, на които вече дори сме монтирали зарядни станции повече от половин година преди тази вече официално обявена дата за първи поръчки и това лято явно ще има радост след дългото чакане.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари