Ioniq става официална дъщерна марка на Hyundai

Електромобили

Hyundai тръгва по стъпките на Volvo и отделя IONIQ като дъщерна марка, която ще бъде само за електрически модели.

Всички бъдещи модели на IONIQ ще използват и новата (E-GMP) платформа с 800 волтова технология.

Първият модел на пазара с тази нова технология ще видим през следващата година под името IONIQ 5, който ще бъде базиран на концепцията Hyundai 45.

Вече са обявени и още два модела, които ще последват през 2022 и 2024 година.

Според корейският производител под името IONIQ ще бъдат пуснати редица електрически модели с цифрови имена, с четни номера, използвани за седани и нечетни номера за SUV.

След пускането на IONIQ 5 в началото на 2021 са планирани IONIQ 6 през 2022, който е базиран на концепцията Prophecy, а IONIQ 7 голям електрически SUV ще последва в началото на 2024 година.

Името на IONIQ комбинира двата термина „йон“ и „уникален“, a със пускането на новата дъщерна марка корейската компания също така стартира рекламна кампания с мотото "I'm in charge".

Дали и какви промени ще има по линия на производството и дистрибуцията след тази промяна все още не е съвсем ясно. От немското представителство на Hyundai споделиха, че IONIQ като марка е част от съществуващата организация, което означава, че нейните операции все още се движат от настоящия екип на Hyundai.

Все още не е ясно и дали IONIQ ще се предлага от отделни дилъри и ще има специални кътове в съществуващите автосалони на Hyundai.

Друго, което е интересно по тази линия е какво ще се случи с Hyundai KONA и дали този модел също ще мине към новата марка или пък ще си остане в досегашния вариант като част от Hyundai.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари